Таксиметрови шофьори готови да излязат на протест заради високите цени на горивата (ВИДЕО)

Искат среща с властта на 12 април

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Таксиметрови шофьори обявиха протестна готовност. Причината –  високите цени на горивата. Националните таксиметрови синдикати коментират, че с увеличението на природния газ от 1 април, такситата работят на себестойност и не реализират печалба. По техни изчисления горивото, което използват, се е увеличило с 200 процента за последните 7 месеца. Оттам твърдят, че са на ръба на оцеляването и искат да има подкрепа и за тях, както има за земеделските производители.

Това е и причината таксиметрови и автобусни превозвачи да искат среща с правителството на 12 април. На нея те ще настояват за радикални мерки и окончателно решение на проблема с галопиращите цени на горивата. Оттам заплашиха, че ако държавата не предприеме решителни действия, те са готови на всичко, за да защитят колегите и бранша си.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж