Талибаните на среща с ЕС и САЩ

Новият режим в Афганистан се опитва да получи международно признание

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Талибаните ще имат среща с представители на Европейския съюз и Съединените щати в Доха.
Информация за предстоящата среща представи външния министър на Афганистан Амир Хан Мутаки. На пресконференция в катарската столица той посочи, че талибаните вече са имали срещи с други страни, сред които германски и британски официални представители. Новият режим в Афганистан се опитва да получи международно признание и подкрепа, за да избегне хуманитарна криза в страната.
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова света да предостави повече средства за Афганистан, но разкритикува талибаните, че не са спазили обещанието си за афганистанските жени и момичета. Евросъюзът настоява новият режим да позволи на хората свободно да напускат страната, да имат достъп до хуманитарна помощ, да се спазват правата на жените и да не се допусне превръщането на Афганистан в рай за терористични групировки.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж