Танците и кулинарията се срещат в разпродадено представление в София

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.
Фотография: Борис Урумов

Танцовият спектакъл с кулинарен сюжет “Приказки от Космоса: Неземни тайнства” се разпродаде за броени дни. Премиерното представление, вдъхновено от бурната среда на кулинарния свят, е дело на режисьора-хореограф Коста Каракашян и режисьора-драматург Антония Георгиева. Те работят по него с артистичния сладкар Александър Цеков. Той е творчески директор на ресторант “Космос”, където ще се проведе и представление на 29-и, 30-и и 31-и март. 

В новия спектакъл творческият екип трансформира традиционните български приказки във вечеря-преживяване, в което ще оживеят герои от българския фолклор. Част от представлението е петстепенно дегустационно меню, създадено от главния готвач на ресторант “Космос” шеф Владислав Пенов и екипа на ресторанта.  

Българската танцова трупа Karakashyan & Artists ще представи отново вече успешния си спектакъл „Кухня“. Това ще се случи на 29-и и 30-и април в Кулинарната академия HRC, а билети  вече се продават онлайн. Поредицата от представления, продуцирани от креативното студио, отвежда публиката в алтернативно кулинарно и сценично изживяване, разкривайки физическото и психологическото напрежение на професионалната кухня.  

Представленията “Приказки от Космоса: Неземни тайнства” и „Кухня“ се реализират с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Възстановяване и развитие на частни културни организации”.

Фотография: Борис Урумов
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж