Техническият университет в София започва обучение по четири нови бакалавърски специалности

Студентите могат да изучават вече "Интелигентни системи и изкуствен интелект", "Интелигентни системи и изкуствен интелект - на английски език", "Анализ на данни", и "Киберсигурност"

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Техническият университет (ТУ) в София предлага вече обучение по четири нови бакалавърски специалности – “Интелигентни системи и изкуствен интелект”, “Интелигентни системи и изкуствен интелект – на английски език”, “Анализ на данни” и “Киберсигурност”. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студентите вече могат да подават заявления за явяване на предварителни тестове и изпити в Техническия университет в София. Подаването на заявлението става по един от следните начини, до два дни преди датата на всеки изпит: в Учебния отдел на ТУ в София, в учебен блок 2, етаж 3, и във филиалите в Пловдив и Сливен, по интернет, и в бюрата за приемане на документи по градове.

Тестът по математика ще е 19 март, на 2 и на 16 април. Изпитът по немски език (за прием във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт) ще е на 9 април, по английски език (за специалността “Индустриално инженерство” във Факултета за английско инженерно обучение и за специалността “Интелигентни системи и изкуствен интелект – на английски език” в Машинно-технологичния факултет) също ще е на 9 април. По рисуване изпитът ще е на 16 април, по композиция – на 17 април, за специалността “Инженерен дизайн”.

Всички предварителни тестове и изпити ще се състоят дистанционно, с изключение на изпита по немски език, който ще е присъствен. 

Според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2021 г. ТУ-София отново е първенец в шест професионални направления: “Електротехника, електроника и автоматика”, “Енергетика”, “Комуникационна и компютърна техника”, “Машинно инженерство”, “Общо инженерство” и “Транспорт, корабоплаване и авиация”.

Техническият университет в София е едно от двете акредитирани висши училища в България, включени в авторитетната световна класация на университетите Times Higher Education World University Rankings за 2022 г. и е поставен на позицията “1201+” сред повече от 2000 университета от 99 държави.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж