Телевизионни и филмови експерти от цяла Европа пристигат в България за международна конференция

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Телевизионни и филмови експерти от цяла Европа пристигат в България. Те, заедно с домакините си от ТВ и кино индустрията в България, ще вземат участие в международната конференция на креативните индустрии “CreaTech Summit South-East Europe 2023” на 1-и март в Топлоцентрала. Участието в конференцията е безплатно и може да бъде заявено през платформата b2bconnect.bg, а крайният срок е 24-и февруари.


В рамките на конференцията стартира и форумът Sofia Media Play, който цели да подкрепи българската филмова и телевизионна индустрия в стремежа ѝ за успешно представяне на международните пазари, както и да създаде диалог между работещите професионалисти в сферата. Форумът цели подобряване шансовете на българската филмова и телевизионна индустрия за по-успешна дейност и присъствие на международните пазари, прокарване на държавна политика в бизнеса и творческите сектори и изграждане на международни партньорства. Sofia Media Play ще продължи два дни – 1-и и 2-и март, а вторият ден събитието ще продължи в Missia23.


Международни участници в “CreaTech Summit South-East Europe” и Sofia Media Play ще са украинският главен изпълнителен директор на Media Resources Management и Kyiv Media Week – Катерина Удут, директорът на отдел международни отношения на полския обществен телевизионен канал TVP – Марек-Солон Липински, Изет Пинто, който е създателят на най-успешната независима компания за международно разпространение на ТВ съдържание през последните двадесет години – Global Agency, Екин Коюнджу, която е директор международно развитие и партньорства на компанията, разпространяваща най-хитовите турски сериали последните няколко години – OGM Universe, Емануеле Галони – създател и изпълнителен директор на дистрибуторската компания VideoPlugger от Великобритания и Джеерарт Бурлон – вицепрезидент на международната асоциация за защита на интелектуална собственост в аудиовизуалния сектор Motion Picture.

съ


Българските експерти, които ще вземат участие в аудиовизуалния панел, ще бъдат Христо Дерменджиев, който е основател на “Александра Филмс” и работи от над двадесет и пет години с големи холивудски студия, Христо Хаджитанев, който е програмен директор на bTV Медия Груп, Георги Чакъров, основател и главен изпълнителен директор на В2В платформата CEETV, предоставяща информация за пазарите за ТВ съдържание в Централна и Източна Европа, Иван Христов и Андрей Арнаудов, продуценти с над двадесетгодишен опит в телевизията. Водещ на събитието е Станислав Кимчев – вицепрезидент маркетинг и продажби в CEETV.


„Време е да насочим вниманието на българските продуценти и телевизионни канали към износа на техните филми и ТВ сериали. Това ще направи българското съдържание конкурентно и ще позволи на България да отправи важни послания пред зрителите на световните телевизионни канали и интернет платформи. Нашите продукции носят всички необходими качества да присъстват в международния ефир, но не се полагат необходимите усилия, за да участваме на международните ТВ пазари, където се осъществяват глобалните партньорства” – споделя Кръстьо Ламбев, организатор на Sofia Media Play, телевизионен и филмов продуцент. Ламбев управлява Консепт Студио, чийто международен отдел реализира над тридесет български филма в платформи като Netflix, HBO MAX и други.


CreaTech Summit South-East Europe 2023 ще събере на едно място представители на различни креативни индустрии от България и чужбина, сред които гейм-дивелъпмънт, филмовата и телевизионната индустрия, фотография, дизайн и архитектура.

Конференцията ще се проведе на 1-ви и 2-ри март в съвременния център за изкуства “Топлоцентрала” и се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) и клъстера, обединяващ организации от креативната индустрия, Креатех България. Събитието се организира с подкрепата на Столична община и Топлоцентрала.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж