Тодоровден в Банско

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Двойно повече стопани и любители на грациозните животни се събраха тази година, за да спазят традициите на Тодоровден, познат сред хората още като Конски Великден. 

Водосвет за здраве отслужи отец Филип от Банско край градския парк, а на площад “Никола Вапцаров” пред стотици гости и жители на Банско беше спазен и обичаят да се захранят конете. 

Празникът започна с дълго шествие с каруци, което премина през главните улици на курорта. То обхвана голяма част от града и завърши на централния площад, където се изви пъстро хоро, водено от танцьорите от фолклорна група „Бански фукли“.

Почитателите на коне от Банско бяха поздравени от кмета на община Банско Иван Кадев, зам.- кмета Стойчо Баненски и секретаря на община Банско Иван Докторов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж