Томас Хемпсън пристигна в София

Само преди два дни той получи наградата „Артистичност и въздействие“ на Гилдията на Метрополитън опера

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

В чудесно настроение и в компанията на съпругата си и прекрасния малък малтиец Пину Томас Хемпсън пристигна за концерта си със Софийската филхармония в неделя. Компания на сцената ще му прави младото сопрано Александрина Михайлова – възпитаничка на Майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ. Дирижира маестро Найден Тодоров.

Програмата на вечерта включва арии и дуети от Верди, Доницети, Пучини, Гершуин, Бърнстейн и Роджърс. Звездният баритон си спомня с много топло чувство предишния си концерт у нас и фантастичната българска публика. 

Само преди  два дни Хемпсън получи наградата „Артистичност и въздействие“ на Гилдията на Метрополитън опера. Наградата се раздава на специална обедна церемония за 87 път, като тази година срещата беше виртуална.

Гилдията на Метрополитън опера е създадена през 1935 г. от Елинор Робсън Белмонт -първата жена, която е член на борда на директорите. Със своите вноски членовете на гилдията финансират почти половината от всеки сезон. През първите си 75 години Гилдията е внесла повече от 245 милиона долара за Метрополитън опера.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж