Топлофикациите искат рязко повишаване цената на парното

Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да излезе със становище относно заявените от топлофикациите по-високи цени за топлинната енергия

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Поскъпване на парното и топлата вода между 29 процента в София и 330 на сто във Велико Търново са поискали топлофикационните дружества. Това става ясно от публикуваните заявления на дружествата на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране. Регулаторът трябва да вземе решение за новите цени на топлата вода и парното в края на следващия месец. 

Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да излезе със становище относно заявените от топлофикациите по-високи цени за топлинната енергия. Това коментира в парламента председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски от “Продължаваме Промяната”.

Комисията проверява обосновката на тези заявления и след като удостоверят, че са базирани на реални инвестиционни програми и разходи, които те ще направят, от КЕВР ще излязат с официалните решения, каза депутатът.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж