„Това не го казвай“ – пълна зала и аплодисменти

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Френската комедия с три номинации за наградата „Молиер“ е под режисурата на Явор Гърдев

Пълна зала и дълги аплодисменти посрещнаха новата пиеса с Теодора Духовникова и Захари Бахаров на премиерата ѝ в кино „Люмиер“ в неделя вечерта. Под режисурата на Явор Гърдев двамата актьори влязоха в остри спорове по теми като семейните ценности, гледането на порно, пластичната хирургия, глобалното затопляне, педофилията, градската левица… За да представят аргументите на една жена и на един мъж през призмата на това, което не можеш да кажеш, или пък можеш, но трябва да е в правилния момент, с правилния тон и по правилния начин.

Френската комедия с три номинации за наградата „Молиер“ 2022 от Саломе Льолуш е на българската театрална сцена за първи път. Нейните двама герои са с адски характери. Той е без скрупули, провокира и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, но прекарват по-голямата част от времето си в спорове и противоречия. Темите са безкрайни, какъвто е и спорът, защото никой не отстъпва от позицията си.

„Да млатиш с думи е дълбоко еротично преживяване. Самовнушението, че си пророк на истината, неин лицензиран проводник и призван артикулатор, е силен афродизиак, който те издига над земята, за да се разходиш безогледно по главите на другите и да се почувстваш окрилен и възвишен“, пише за пиесата режисьорът Явор Гърдев.

„Това не го казвай!“ е една комедия от диалози в свободен и нестандартен тон. Репликите са остри, но едновременно с това и смешни… Защото са истина. 

Сценографията на постановката е на Свила Величкова, преводът – на Снежина Здравкова, звуков дизайн – Генадий Иванов, а Стефан Н. Щерев е автор на светлинния дизайн. Продуцент на спектакъла е „База Х“, разпространява Artvent.

Датите за февруари на „Това не го казвай!“ в София бяха разпродадени за дни, следващите са през март – на 8, 9 и 10. Предстои пиесата да бъде представена за първи път във Варна – на 16 март, и в Пловдив – на 8 април. 

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж