Тръмп продава хотела си във Вашингтон за 375 милиона долара

Хотелът генерира десетки милиони загуба в ръцете на бившия американски президент

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Бившият американски президент Доналд Тръмп продава хотела си във Вашингтон за впечатляващите 375 милиона долара. Той се намира в близост до Белия дом и се помещава в красивото здание на старата пощенска служба в града.

На този етап информацията за сделката е по-скоро спекулативна и преминава през няколко информационни агенции в света. Въпреки това има сериозни индикации, че преговори са водени, а шансът те да завършат с успех е голям.

Trump's Washington hotel echoes to silence of missing Maga crowd | Washington  DC | The Guardian
Хотелът на Доналд Тръмп, който се помещава в сградата на старата пощенска служба

Според местни източници, хотелът ще бъде купен и ребрандиран като “Уолдорф Астория”, компания, която е под шапката на “Хилтън”. На този етап “Тръмп организейшън” не са излезли с официално становище по въпроса.

Inside the Trump Hotel DC When the Trump Organization Indictments Came Down
Лобито на хотела

Доказан факт е, че бизнес начинанието на семейство Тръмп с вашингтонския хотел носи сериозни загуби. Първоначалната инвестиция в ремонта на пощенската сграда е струвала около 200 милиона долара, но в следващите 4 години загубите са на стойност 70 милиона.

Хотелът отвори официално врати през 2016 г., малко преди Тръмп да стане президент на САЩ. С встъпването му в длъжност, сградата привлече интереса на влиятелни хора и дипломати, които отсядаха там, за да засвидетелстват позитивното си отношение към милиардера.

Мнозина политически опоненти поискаха от Тръмп да продаде хотела и други свои бизнеси, в знак на морално отношение към поста на държавен глава, но той категорично отказа да го направи.

Въпреки това през есента на 2019 г. сградата беше пусната за продажба, а семейството очакваше печалба от 500 милиона долара.

Впоследствие офертата беше премахната, а сетне подновена отново през 2021г.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж