Трети март в Ловеч

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Тържеството за Трети март в Ловеч, когато отбелязваме 145 години от Освобождението на България от османско иго, ще се бъде на пл. „Тодор Кирков“  на 03.03. 2023 г., петък,  от 11:00 ч. Националният празник ще бъде празнуван с гражданското поклонение и тържествен военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на воеводата Тодор Кирков в кв. „Вароша“.

По-рано същия ден от 10:00 ч. ще бъде отслужен благодарствен молебен и панихида за загиналите и полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите ловчалии в  храм „Св. Троица“. От 10:40 ч. присъстващите ще поднесат цветя на Паметната плоча на Цачо Шишков на едноименната улица. 

Други групи от граждани  в 10:30 ч. ще поднесат венци и цветя на „Кървавият камък“ в кв. „Дръстене“ и на Белия паметник, Алеята на българо-руската дружба, Черния паметник и Паметника на Гложенеца в парка „Стратеш“. 

Събития, посветени на Трети март, има и 2 март 2023 г.
Общоградски ученически рецитал „Историята своя тачим“, организиран от РБ „Проф. Беню Цонев“, ще се състои в  ХГ „Проф. Теофан Сокеров“ от 17:00 ч. в четвъртък. Същия ден от 18:00 ч. в Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“ е изявата под надслов  „Възрождение“.  Ще се насладим на концерт с участието на Симфониета – Враца, трио „Тенорите“ и актьорът Емил Пеняшки. 

Община Ловеч отправя покана към гражданите и гостите на Ловеч да участват в събитията.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж