Пътни инциденти затрудняват движението по важни пътни артерии в страната

Инциденти в Ришкия и Котленския проход

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Три катастрофи затрудняват движението по важни проходи у нас, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Камион с палмово масло се обърна на Прохода на Републиката и предстои да бъде изваден пропастта. Движението не е затруднено.

Тази сутрин тир, натоварен с тръби, се обърна в Котленския проход, но отново не създаде проблеми за трафика.

Не такава е ситуацията на Ришкия проход. Тежкотоварен камион катастрофира и затвори пътя. Контейнеровозът е препречил пътя и не е ясно кога движението ще бъде освободено.

Агенция “Пътна инфраструктура” отново призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат необходимите действия за обработка на настилките.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно, при 24-часов режим работи, Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж