Трудова злополука в ж.к. „Дружба“ завърши със смърт

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 23.02.2023 г. следовател от отдел „Следствен“ на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) в условията на неотложност проведе оглед на местопроизшествие, с което беше образувано досъдебно производство за евентуално извършено престъпление по чл. 123 от НК.

В хода му ще се извършват активни действия за събиране и проверка на доказателства с цел да се установи дали има достатъчно такива по смисъла на чл. 219, ал. 1 от НК за привличане на обвиняем, както и за повдигане на обвинение пред съд. 

Ще се разследват обстоятелствата, свързани с настъпването на смъртта на 34-годишния работник В. Т., който на 23.02.2023 г. е починал на новостроящ се жилищен комплекс в ж.к. „Дружба“ в гр. София, както и дали това се дължи на незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. 

Трупът на починалия е намерен около 16:30 часа вчера на ниво -1 на новостроящата се сграда. Незабавно дежурен следовател от СО-СГП се е отзовал на подадения сигнал. До момента в хода на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, изискани и приложени са документи, други са изискани и се очаква да бъдат предоставени, установени са свидетели, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза на трупа на В. Т., както и токсикохимическа експертиза на проби от трупа на починалия. Към момента предварителното становище на съдебномедицински експерт е, че получените травми по тялото на В. Т. са височинни.  

Разследването по случая продължава от следовател в СО-СГП под ръководството и надзора на СГП. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на нови експертизи, както и други процесуални действия. 

В рамките на законовите си правомощия СГП ще извърши всичко необходимо, за да бъдат изяснени причините за смъртта на В. Т. и да бъде осигурено пълно, обективно и всестранно разследване.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж