Украйна и Русия не успяха да се споразумеят за евакуационни коридори втори пореден ден

Руската ПВО са свалили 3 украински изтребителя и 11 дрона, каза говорителят на министерството на отбраната на Русия

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Украйна и Русия не успяха да се споразумеят за хуманитарни конвои за евакуация на цивилни от засегнатите от войната райони втори пореден ден, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

“От съображения са сигурност беше решено днес да не се отварят хуманитарни коридори”, написа тя в “Телеграм”. 

Верешчук обвини Русия, че блокира и бомбардира хуманитарните конвои.

Преговорите с руските военни са “дълги и сложни”, отбеляза тя и даде конкретен пример със ситуацията в опустошения град Мариупол.

В същото време руските системи за противовъздушна отбрана са свалили два украински изтребителя Миг-29 и един Су-25, както и 11 дрона, съобщи говорителят на министерството на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той каза, че дроновете са били свалени в населените места Климово, Невелское, Новотроицкое, Изюм, Пантелеймоновка, Сладководное и Ясное. Прехванати са били и 10 едрокалибрени снаряда, изстреляни от украински реактивни системи за залпов огън край селцето Чернобаевка.  

Конашенков допълни, че тази нощ руската армия е унищожила 16 украински военни обекта, в това число командни пунктове, складове за гориво, складове за боеприпаси и оборудване. Те са били атакувани с високо точни ракети с наземно базиране “Искандер”, отбеляза той. 

Междувременно ТАСС съобщи, че от 24 февруари насам в Русия са влезли над 860 000 души от Украйна и териториите на Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР), 161 000 от които са деца. Сред бежанците има 237 000 руски граждани, 480 000 граждани на ДНР и ЛНР, както и 142 000 граждани на Украйна и други държави. В пунктовете за временно настаняване, които са разположени в 44 региона, има повече от 32 000 бежанци, отбелязва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж