Украйна: Русия иззема зърното от окупираните украински територии

Страната обяви, че руски представители са иззели и изнесли около 400 000 тона зърно от окупираните украински територии

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Украйна обяви, че руски представители са иззели и изнесли около 400 000 тона зърно от окупираните украински територии, предаде ДПА.

Това количество се равнява на около една трета от запасите на регионите на Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск, заяви късно снощи по украинската телевизия заместник-министърът на земеделието на Украйна Тарас Висоцки.

По думите му преди началото на руската инвазия в складовете е имало около 1,3 милиона тона зърно за ежедневно ползване и сеитба. “Това не са стратегически запаси”, посочи министърът и предупреди, че ако зърното намалее тези региони са изправени пред глад, допълва БТА.

Силовото изземане на зърно от Украйна е историческа рана за страната, припомня ДПА. Около 4 милиона души загинаха от гладна смърт в периода 1932-1933 г., когато по заповед на Сталин земеделските стопани са насила кооперирани, а зърното им е иззето. Украйна окачествява случилото се като геноцид, известен като Голодомор.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж