Управителка на бензиностанция присвоила над 40 000 лв.

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 38-годишна жена, противозаконно присвоила чужди пари.

В периода от 01.10.2017 г. до 02.10.2017 г. в гр. София, в условията на продължавано престъпление с 14 деяния, обвиняемата С.Т. противозаконно присвоила парична сума в общ размер на 43 620 лева.

Обвиняемата била управител на бензиностанция в гр. София и разполагала със достъп до системи за плащане. С.Т. направила 14 превода на пари чрез система за плащане от сметката на бензиностанцията към депозит по своя игрална сметка, като след това не внесла посочената по-горе сума в касата на бензиностанцията. Управителят на фирмата открил, че в касата не са внесени парите и разговарял със С.Т. Обвиняемата си признала какво е направила и му обещала, че ще върне цялата сума, но успяла да върне само част от нея и през 2021 г. той подал сигнал в полицията за деянието.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 206, ал. 6, т. 2, вр. ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, които сочат С.Т. като автор на деянието.

Делото срещу обвиняемата продължава в Софийски районен съд.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж