Управителят на Донецк: Най-малко 10 украински цивилни бяха убити от руските сили

Проруските сепаратисти от т. нар. Луганска народна република съобщиха за два обстрела от украинска страна през последното денонощие

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Най-малко 10 украински цивилни, включително две деца, са били убити от руските сили в източната Донецка област, съобщи в интернет нейният управител Павло Кириленко, цитиран от Ройтерс.

Кириленко, който не даде повече подробности, каза, че още седем души са били ранени, допълва БТА.

Един човек е бил убит тази сутрин при обстрел на руското погранично село Тьоткино, Курска област, от страна на украинската армия. Има и ранени, предаде ТАСС, като се позова на губернатора на южния руски регион Роман Старовойт.

“Поредната атака на врага срещу Тьоткино, която бе извършена призори, за съжаление, завърши с трагедия. Към този момент е известно за най-малко един загинал сред цивилното население”, написа Старовойт в своя канал в Телеграм.

Той съобщи още, че по предварителни данни убитият е шофьор на камион, който доставял суровини в завод за спиртни напитки. По предприятието са били нанесени няколко удара.

“Има и ранени. Оказва им се първа помощ”, отбеляза губернаторът на руската Курска област, без да посочи конкретни числа.

Няколко къщи в Тьоткино са понесли щети. В момента в селото се гасят пожари. Има съобщения и за неизбухнали снаряди, каза още Старовойт.

Тьоткино бе подложено на обстрел от украинска страна над пет пъти, за последно – едва вчера, отбелязва ТАСС.

Проруските сепаратисти от т. нар. Луганска народна република в Източна Украйна съобщиха за два обстрела от украинска страна през последното денонощие, при които са били ранени двама цивилни.

 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж