Управляващата партия в Северна Македония избра нов председател

Димитър Ковачевски определи подобряването на жизнения стандарт и икономическото състояние на страната като основни приоритети за СДСМ

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Управляващият Социалдемократически съюз в Република Северна Македония избра за нов председател сочения за фаворит заместник – финансов министър Димитър Ковачевски. Той заменя досегашния партиен лидер Зоран Заев, който продължава да бъде премиер в коалиционния кабинет на югозападната ни съседка.

Ковачевски беше избран на извънреден вътрешнопартиен вот. Той наследява Заев след тежката загуба на СДСМ на местните избори в края на октомври. Тогава Заев обяви, че се оттегля от председателския и премиерския пост, но накрая реши да остане начело на правителството, докато текат важните евроинтеграционни процеси в РСМ.

В началото на този месец Ковачевски участва заедно със Зоран Заев в преговорите с лидера на албанската формация “Алтернатива” Африм Гаши, която се включи в новата правителствена коалиция.

Според Ковачевски основният приоритет в политиката на СДСМ трябва да бъде подобряване на жизнения стандарт и укрепването на икономиката на страната.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж