Скандалът около БФС става все по-голям. Софийски градски съд (СГС) отмени всички решения от предсрочния конгрес на 12 октомври 2021 г. За становището на съда съобщи в. “Сега”.
Основният мотив е, че са установени 90 нередовни делегати на клубове (18,6% от присъстващите). Те обаче са регистрирани като редовни от футболната централа, въпреки че не са имали право на глас. Според устава на БФС всеки от излъчените делегати трябва да е член или да участва в управителен орган на клуба, който представлява. Сред тях има и представители на два първодивизионни отбора. За “Лудогорец” е бил спортният директор Георги Караманджуков, който обаче не е вписан в Търговския регистър. “Локомотив” (Пд) пък е бил представляван от тогавашния си собственик Христо Крушарски, който по документи не е бил в клубната управа.
Не е бил редовен дори жалбоподателят в съда – специалистът по спортно право Георги Градев, който трябваше да представя “Балкан” (Варвара).
След провеждането на въпросния конгрес, на който Борислав Михайлов бе избран за нов 4-годишен мандат, опозицията начело с Димитър Бербатов оспори начина, по който бе проведено събранието и най-вече липсата на балотаж.