Представят филма на Стефан Командарев „Живот от Живота“

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Документалният филм „Живот от Живота“ на Стефан Командарев ще бъде представен в Европейски ден на органното донорство и трансплантацията – 09.102021 г. Това съобщават от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“.

Филмът ще бъде излъчен в Културен център-G8.

“Генералната цел на този документален филм е донорството на органи и насърчаването на трансплантациите да станат нормална част от културата и ценностите на обществото в България”, каза Командарев за лентата си.

Според действащото законодателство в България всеки човек би могъл да бъде донор на органи след настъпването на категорично доказана мозъчна смърт, освен ако приживе писмено не е декларирал отказ. След края на жизнения ни път най-близките ни роднини трябва да дадат съгласие за донорство. За съжаление, в много от случаите близките отказват тази възможност, въпреки че починалият не е направил отказ приживе. Затова е важно за донорството да се говори, особено в тесен семеен кръг.


1010 души в България чакат за трансплантация на органи. Много от нуждаещите се умират, без да дочакат това да се случи.

Един донор може да спаси 8 човешки живота чрез донорство на органи и да подобри живота на близо 100 души чрез донорство на тъкани и органи.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж