„В кадър“ по БНТ е документалният филм „Плаване към ледения юг“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Зрителите на обществената телевизия ще станат част от живота на първия български полярен кораб „Св. св. Кирил и Методий“ – на 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

На 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ гледайте филма „Плаване към ледения юг“. 

Благодарение на вълнуващия свидетелски разказ на журналистката Мария Чернева и уникалните кадри, заснети от камерата на операторката Анна Андреева, зрителите на Българската национална телевизия ще имат възможността да се качат на борда на първия български полярен кораб „Св. св. Кирил и Методий“ и да съпреживеят неподправените емоции по пътя към изпълнението на важната мисия – достигането до българската изследователска база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън.

Документалният филм „Плаване към ледения юг“ проследява в детайл живота на борда на кораба „Св. св. Кирил и Методий“ с всички тревоги и успехи на неговия екипаж, с предизвикателствата при посрещането и преодоляването на опасни бури, но и с изненадите, свързани с разнообразните метеорологични условия, които предлага световният океан.

По какъв начин се зарежда с гориво един презокеански кораб, как се справя с натрупания боклук, може ли плавателният съд сам да си произведе сладка вода, до каква степен е осъществено медицинското осигуряване на екипажа, как лекарят на борда се готви за непредвидени ситуации и какво фокусира вниманието му – гледайте филма на Мария Чернева с режисьор Ара Хугасян „Плаване към ледения юг“ на 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж