„В кадър“ по БНТ е филмът „Светлина за Украйна“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Поредицата за актуална документалистика на обществената телевизия се излъчва в петък от 22:00 ч. по БНТ 1

9 февруари 2023 г. (четвъртък)

На 10 февруари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ гледайте филма „Светлина за Украйна“. От новия телевизионен сезон поредицата „В кадър“ е с нов ден и час на излъчване – в петък след „Панорама“. 

Документалният филм „Светлина за Украйна“ – с автор Мария Чернева, монтаж Ара Хугасян, редактор Тоня Димитрова – проследява няколко доброволци, които доставят помощи за Украйна. Сред тях е и журналистката от Българската национална телевизия Мария Чернева.

По пътя на хуманитарния конвой „Светлина за Украйна“ разкрива истории от войната – за бесарабски българи, които се бият на фронта, за майка и сина ѝ Серьожа, който прекарва 10 месеца като военнопленник след сраженията на Змийския остров, за полка „Азов“ и битката за Ирпин, за това как украинците посрещат като чудо всеки доставен от България генератор и как светлината, донесена от България, дава сила да продължи отбраната срещу руската агресия.

С документалния филм „Светлина за Украйна“ Българската национална телевизия поставя началото на специална поредица в новините и актуалните предавания на обществената телевизия, посветена на първата година от войната на Русия срещу Украйна. Събитието, което преобърна световния ред, доведе до промени в икономиката и енергетиката, като беляза дори обществата в Европа, ще бъде отбелязано със серия от репортажи, интервюта и дискусии. 

Проектът „Войната, която ни промени“ ще приключи с едночасов документален филм от поредицата „В кадър“ на Александър Марков. Единственият български журналист, който беше в Мариупол в периода от 20-и февруари до 25-и февруари, когато войната на Русия срещу Украйна започна и беше предадена на живо в ефира на БНТ, ще разкаже личните истории на обикновени хора, с които се срещна в различни точки на Европа. Именно през техните свидетелски разкази ще видим как войната преобръща съдби и учи хората да оцеляват.

Гледайте „В кадър“и документалния филм „Светлина за Украйна“ – на 10 февруари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж