В София отбелязват 18 години от присъединяването на България в НАТО с концерт

Концертът ще се проведе на 4 април, понеделник, от 12.00 ч. в градинката пред Народния театър и Министерството на отбраната

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Гвардейският представителен духов оркестър ще изнесе празничен концерт за граждани и гости на столицата по случай 18 години България в НАТО и 73 години от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Концертът ще се проведе на 4 април, понеделник, от 12.00 ч. в градинката пред Народния театър и Министерството на отбраната. Това съобщиха от пресцентъра на ресорнто министерство.

Припомняме, че 18 години от присъединяването на България към Организацията на Северноатлантическия договор – НАТО се навършиха на 2 април 2022 г. Северноатлантическият договор е подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон от 10 европейски страни (Белгия, Великобритания, Дания, Исландия, Италия, Люксембург, Норвегия, Португалия, Франция и Холандия) и 2 северноамерикански (САЩ и Канада).

България е част от най-голямото разширяване на Алианса през 2004 г., когато влиза в евроатлантическото семейство заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Словения. През 2009 г. се присъединяват две страни от Западните Балкани (Албания и Хърватия), а през 2016 – Черна гора. През 2019 г. Република Северна Македония стана 30-ият член на Алианса.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж