В София ще се проведе мирно шествие за изпращане на военна помощ за Украйна

Повод за протеста са убийствата на цивилни в Буча

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Тази вечер в София ще се проведе мирно шествие в подкрепа на Украйна. Събитието е под надслов “Не сме неутрални”. Основното искане на организаторите е изпращането на военна помощ за Украйна.

„Не можем да останем неутрални като държава. Трябва да помогнем на Украйна да защити децата си от тази безподобна агресия, в това число и с военно-отбранителна помощ. Всички наши партньори в Европейския съюз вече го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме – незаемането на страна и отказването на помощ е съучастие с агресора.

Не можем да останем неутрални като граждани. Нека отново излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на правителството си, да покажем, че ни е срам от политиците, които прокарват интересите на Путин тук, че искаме България твърдо да застане на правилната страна на историята“, обясниха в социалната мрежа организаторите на шествието.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/protest-na-vazrazhdane-balgariya-da-ne-dava-orazhiya-na-ukrajna-galeriya/

Очаква се шествието да стартира в 18:30 часа пред храм-паметника “Александър Невски” и да завърши пред Паметника на Съветската армия. То ще премине и през Руския културно-информационен център, където протестиращите ще оставят стари обувки в памет на жертвите на войната.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж