В Ямбол започва кампанията „Осинови, не купувай!“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Основната цел на инициативата е да намери дом за бездомните кучета от Общинския приют за безстопанствени животни – Ямбол. Кампанията ще бъде открита в 15:00 часа на 29 май, понеделник, с изложба на улица „Георги Раковски“ – в близост до зелените площи пред сградата на пощата. Жителите на Ямбол ще могат да видят и някои от изоставените кучета от приюта.

Посланието на кампанията „Осинови, не купувай!“ е насочено към всички любители на животните: „Не купувайте кучета. В приютите има много бездомни четириноги приятели, които очакват само малко от вашата доброта и състрадание. Даряването на любов на едно изоставено животно не е трудно.“

Нашите изоставени приятели, затворени в приютите, имат простички нужди – вашата грижа, любов, топла храна и подслон. В замяна ще получите верен приятел. Осиновявайки едно такова животно, поемате отговорността да му докажете, че не е задължително да живее в постоянен страх. Повечето от бездомните животни някога са били обичани домашни любимци, които впоследствие са изгубени, изхвърлени на улицата или изоставени в приютите.

Всеки, който иска да осинови куче или да помогне на Общинския приют, е добре дошъл!

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж