Вълк избяга от зоопарка край Хасково

Това не е първото бягство в историята на зоокъта в града

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Мъжкият вълк в зоопарка, разположен в лесопарка “Кенана” край Хасково, е избягал от клетката си, съобщиха Щерю Янев, управител на общинската фирма “Екопрогрес”, която стопанисва животинския парк, и директорът на зоокъта Веселин Ахтаров.


Животното е на почти 14 години и от няколко дни отказва да се храни. “Предположихме, че има заболяване и идва краят на дните му”, каза Ахтаров. При поредния обход обаче пазачът забелязал, че има пробив в мрежата на клетката, а нейният обитател липсва.

Директорът на зоокъта успокои, че вълкът не е агресивен, а по-скоро миролюбив и добави, че в района е заложен капан, както и че са приготвени упойващи стрели.

Янев призова посетителите на зоопарка и лесопарка да бъдат по-внимателни. Преди година полупитомна вълчица, обитаваща района, беше заловена и настанена в клетка в зоопарка, но още на следващия ден успя да се промъкне през оставената отворена от служител врата.

В по-далечната история на Хасковския зоопарк от него са бягали мечокът Гочо и лъвицата Петя.

Костадин Ангелов: Зелен сертификат след първата доза е глупост

Издаването на сертификат за ваксинация след поставяне на първа доза от двудозовите ваксини е глупост, каза бившият министър на здравеопазването в последното правителство на ГЕРБ Костадин Ангелов.
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж