Върховният съд: ЦИК е задържала незаконно 228-те машини за гласуване

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Върховният административен съд потвърди, че Централната избирателна комисия е задължала незаконно и без правно основание 228-те машини за гласуване, собственост на фирмата “Смартматик”. Те бяха внесени в страната от фирмата “Сиела Норма”, извън обществената поръчка за 1 600 допълнителни устройства.

Произнасянето на ВАС е след разгледана частна жалба от ЦИК, срещу решение на Административен съд София – град, който на 15 ти ноември, ден след първия тур на изборите, разпореди машините да бъдат освободени от склада на “Карго Партнер”, съобщава БНР.

ВАС определя частната жалба на ЦИК като неоснователна и потвърждава, че решението за задържане на устройствата не се основа на закон или административен акт.

В решението на съда се казва, че “Сиела Норма” има право да държи устройствата след като е предоставила фактури и платени мита при вноса им в България.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж