Вътрешни полети между София и Русе от 2022г.

Работата по възстановяването на Летище Русе трябва да започне до края на тази година

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Вътрешни полети между София и Русе се очаква да стартират през следващата година. Това стана ясно от съобщение на Министерството на икономиката. Служебният ресорен министър Даниела Везиева обясни, че до края на годината трябва да стартира работата по проекта за Летище Русе.

“Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се редовни граждански полети да започнат от началото на 2022 година”, заяви тя по време на Националния форум за подобряване на транспортната свързаност в Северна България.

Очаква се възстановяването на русенското летище да помогне за свързаността между Северна и Южна България.

“Регионалният дисбаланс между двата региона е от проблемите, който от години се задълбочава. Всички изследвания показват, че добрата инфраструктура е предпоставка за развит бизнес, инвестиции и стабилни търговски взаимоотношения между клиенти и доставчици. По тази причина имаме очаквания тази политика да стане приоритетна за редовното правителство до 2026г.”, каза още служебният икономически министър.

На форума, в който Даниела Везиева е взела участие, са дискутирани и други инфраструктурни въпроси, свързани с пътя Велико Търново-Русе, фериботната линия, проекта за втори мост на Дунав, както и проектите за интермодални терминали.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж