“Възраждане” пред президента: Да махнем “зеления сертификат” и да осигурим нормален живот на българите

"Лошата пандемична статистика е резултат от разрушено здравеопазване", смята председателят на партията Костадин Костадинов

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Антикризисните мерки във връзка с пандемията да се прекратят и да се премине към постепенна нормализация на живота. Това поиска най-малката парламентарно представена партия “Възраждане” в началото на консултациите с президента Румен Радев. “Възраждане” е последната партия от 47-ото Народно събрание, която трябва да се срещне с държавния глава, преди той да връчи мандат за съставяне на правителство на победителите във вота от “Продължаваме промяната”.

“Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат като тежка дискриминационна форма, а децата ни да получат достъп до нормално образование. И аз съм баща, и моите деца са вкъщи. Такова е положението на милиони българи. Трябва да помислим за здравната система. Лошата пандемична статистика се дължи на това, че системата е почти разрушена”, заяви председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Той поиска да бъдат положени общи политически усилия за решаване на демографския проблем и ясна позиция на България във връзка със споровете с Република Северна Македония. Костадинов посочи, че от решаващо значение за народа ще бъде прилагането на спешни мерки в областта на енергетиката и контрол върху цените на електроенергията.

“Не деля партиите по численост, всяка една е важна. За нас е важно как вие виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство, което се надявам да бъде редовно. Надявам се политическите сили да намерите добро решение за нормален живот”, обърна се президентът Радев към присъстващите от “Възраждане”.

Костадинов обяви, че формацията е готова да работи с всеки народен представител и партия, които са готови да обърнат внимание на големите проблеми в страната.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж