Велислав Минеков: Нали за всички е ясно, че това не е случайно?!

По думите на министъра става дума за класически тип престъпност

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Тази сграда гори за трети пореден път. Нали за всички е ясно, че това не е случайно?! Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, който отиде при горящата сграда на бившия театър “Ренесанс”, която днес осъмна в пламъци.

Гори сградата на бившия театър „Ренесанс“ в София | NewsONE

“Подпалва се покрива, влиза вода в етажите, в почвата, след което почвите премръзват и се обявява сградата за негодна, и строите вашия билдинг и неговите 28 етажа”, посочи той схемата и добави, че такъв е бил случаят и със сгради на бул. “Скобелев”, “Патриарх Евтимий” и тютюневите складове в Пловдив.

Снимка: Теодора Иванова

“Винаги има един клошар. Нали няма да се заблуждаваме, че не става дума за това? Това е класически тип престъпност”, заяви министърът.

Той каза, че ще поиска промяна в закона, за да може когато стопанин не се грижи за сграда-паметник на културата, тя да може да им бъде отнемана. Проф. Минеков заяви, че ще сигнализира прокуратурата за случая.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж