Весела Лечева откри физкултурен салон и инспектира зала „Арена Бургас“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Физкултурният салон е мултифункционален и разполага с условия за практикуване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт. Проектът се реализира от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас. 

Министър Весела Лечева подчерта, че сътрудничеството между централната и местната власт е важно, защото само в синхрон могат да се постигнат добри резултати за гражданите. Кметът на Бургас се обърна към Лечева с думите: „Вие градите, а нe рушите“.  

Министър Весела Лечева направи и инспекция на многофункционалната зала в Бургас. Тя разгледа състезателната и тренировъчната зала, съблекалните, помощните помещения, за да провери какви дейности се извършват.   

„Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с консорциума, който извършва изграждането на зала „Арена Бургас”. Ръководството на „Академика 2011” следи как се изпълняват строително-монтажните дейности също с ежеседмични проверки”, заяви Лечева.  

„Наш приоритет е завършването на залата. Надяваме се строителят да изпълни поетите ангажименти в сроковете, за които постигнахме съгласие“, добави министър Лечева.  

От датата на встъпване на служебното правителство на власт няма сключвани договори или анекси за зала „Арена Бургас“.  

Министър Весела Лечева разгледа и модерния плувен комплекс „Парк Арена“, който отговаря на всички най-високи изисквания и е пример за успешна инвестиция в спортна инфраструктура.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж