Весела Лечева поздрави Алберт Попов

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави най-добрия ни скиор Алберт Попов, който завърши трети в старта за Световната купа в Палисейдс Тахо, САЩ. По този начин Попов осъществи мечтата си да се качи на подиум в дисциплината, в която е сред най-добрите вече няколко години.    

„Поздравявам Ви за големия успех, постигнат в слалома, където има огромна  конкуренция. Подиумът в САЩ е доказателство, че упоритият труд се възнаграждава, а Вие сте сред най-добрите скиори в света. Пожелавам Ви много здраве, за да може да продължите успешната си състезателна кариера на най-високо ниво. Поздравявам и ръководството на федерацията, Вашите треньори, целия щаб, както и Вашето семейство, без чиято помощ тези успехи нямаше да са възможни”, написа министър Лечева.  

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Алберт Попов е едва вторият българин, който се качва на почетната стълбичка в старт от Световната купа.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж