Весела Лечева поздрави Лора Христова

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави Лора Христова, която спечели два медала от Европейско първенство по биатлон за младежи и девойки в Мадона (Латвия). Христова е сребърна медалистка в преследването и бронзова в спринта на 7,5 км. 

„Поздравявам Ви за успехите на Европейското първенство. Те показват, че в България расте поколение на талантливи биатлонисти, които могат да върнат спортната слава в този така атрактивен и конкурентен зимен спорт. Двата медала ще са сериозен стимул да продължите своята активна подготовка, за да може един ден да стигнете успехите на почетния председател на федерацията – олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска. Поздравявам и Вашите треньори, които посредством Вашите успехи, получават признание за положения труд“, написа министър Весела Лечева.

България има общо три медала от Европейско първенство по биатлон за младежи и девойки, след като Благой Тодев взе сребро в индивидуалната дисциплина на 15 километра.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж