Весела Лечева присъства на откриването на международния турнир по стрелба „Гран при София“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването на международния турнир по стрелба „Гран при София“, който се провежда в НСА. Състезанието, в което ще участват юноши, девойки, мъже и жени на пушка и пистолет, събра над 100 състезатели от България и чужбина. Преди него председателят на Българския стрелкови съюз Елка Васева награди и най-добрите стрелци за 2022 г. За №1 на годината беше избрана Антоанета Костадинова.  

„В днешния ден изказваме нашата съпричастност с народите на Турция и Сирия, засегнати от силните земетресения, които погубиха живота на хиляди. В моменти като този осъзнаваме, колко важен е човешкият живот и необходимостта от това да сме обединени“, каза министър Весела Лечева пред спортистите.  

Петкратната световна шампионка по стрелба Лечева поздрави новото ръководство на федерацията за куража да организира първи международен турнир след дълги години, в които страната ни не беше приемала състезания от такъв ранг.  

„Поздравявам Българския стрелкови съюз за усилията, които полага за развитието на спорта. Предстои една много важна година – 2023-а, в която се надявам да бъдат спечелени максимален брой олимпийски квоти“, добави Лечева.  

Участие в турнира ще вземе една от най-добрите състезателки по спортна стрелба на пистолет за последното десетилетие – олимпийската шампионка Анна Коракаки, Гърция. Нейна основна конкурентка ще е медалистката от Токио 2020 Антоанета Костадинова. В дисциплината – пневматична пушка зрителите ще видят най-добрите ни спортисти Антон Ризов и Таня Ризова, които през тази седмица станаха за поредна година шампиони при мъжете и жените.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж