Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и вдругиден ще участват в Съвета по образование, младеж, култура и спорт.  

Във фокуса на дискусиите са Европейската година на младежта (2022 г.), по какъв начин държавите от ЕС могат да превърнат неотдавнашните кризи (пандемията от COVID-19, руската агресия, покачването на цените на енергията) във възможност за развитие на спорта.  

Насърчаването на междупоколенческото измерение в областта на младежта ще бъде включено в дневния ред на министрите, отговарящи за младежта. Целта на министрите на спорта е да одобрят заключения относно устойчивата и достъпна спортна инфраструктура.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж