Весела Лечева участва в откриването на Световната купа по сноуборд в Банско

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в откриването на Световната купа по сноуборд в Банско. За трети път зимният ни курорт е домакин на престижното състезание от календара на световната федерация. Церемонията по откриването и тегленето на състезателните номера беше на централния площад в Банско.  

„Горда съм, че България се утвърди като успешен домакин на световни и европейски купи от календара на ФИС. Домакинството на предстоящата Световна купа по сноуборд носи престиж на страната ни и е доказателство за доверието към България като успешен организатор на големи спортни събития“, каза министър Весела Лечева. 

Тя отбеляза, че Банско и федерацията по ски са заслужили доверието на световната федерация със своята работа през годините.  

„Пожелавам успешни стартове и отлично представяне на българските сноубордисти, които са водени от Радослав Янков. Надявам се, че ще станем свидетели на силно състезание, в което най-добрите сноубордисти ще покажат своите възможности и ще запалят стотици деца по професионалния спорт“, добави Лечева.   

Министърът на младежта и спорта пожела късмет и на домакините в променливото време, което изисква от техническите екипи още по-големи усилия и професионализъм за подготовката на състезателното трасе. Участие в Световната купа по сноуборд заявиха над 80 сноубордисти от 20 държави, а стартовете на писта „Томба“ са в събота и неделя.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж