Весела Лечева връчи приза „Николай Колев и Людмил Неделчев“ на Никола Ибришимов

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на младежта  и спорта Весела Лечева връчи статуетка на Никола Ибришимов, който получи наградата „Николай Колев-Мичмана и Людмил Неделчев-Люпи“ за значими творчески постижения в спортната журналистика. Коментаторът на Евроспорт България и БНТ бе избран за победител в 14-ото издание на класацията. Победител в категорията за цялостен принос е Румен Пайташев.  

Никола Ибришимов е завършил НСА, като журналистическата си кариера започва в БНТ през 2004 г. Коментирал е редица световни и европейски първенства по футбол, летни и зимни Олимпийски игри. През 2012 г. става лауреат на отличието „Братя Ексерови”. През 2016 г. се присъединява към екипа на Евроспорт България. През 2022 г. коментира мачовете от Световното първенство по футбол в Катар, включително и финалната среща в ефира на БНТ. Негови подгласници станаха Илиян Енев, БНТ и Делян Кючуков, „Сега“. 

Весела Лечева честити на победителя и разказа своите спомени, свързани с двамата легендарни спортни журналисти, на чието име са и наградите.  

„Имах невероятния късмет Людмил Неделчев да направи филм за мен със Студио „Екран“. Прекарахме много седмици с него и с неговия екип. С Николай Колев бяхме заедно на едно феноменално световно първенство в Япония и Южна Корея. Те са част от моите спортни спомени“, разказа Лечева.  

„Николай Колев и Людмил Неделчев вдигнаха много високо летвата на българската спортна журналистика със своята уникалност и стил. Всеки помни техните коментари и гласове“, добави министър Лечева.  

Весела Лечева сподели, че често слуша коментарите и на тазгодишния победител Никола Ибришимов, който коментира редица популярни спортове като футбол, ски, тенис.  

„Пожелавам Ви да поддържате високите стандарти и да оставите силна следа след себе си в тази толкова динамична, емоционална и хубава професия“, пожела министър Лечева. 

Победителят благодари на журито и на екипа, с който работи.  

„Тази година беше изключително интересна и заради Олимпийските игри в Пекин и заради Световното първенство по футбол в Катар. Подозирам, че получавам наградата заради футболния мондиал, който коментирах за Националната телевизия. Благодаря за доверието и признавам, че тази награда е голяма отговорност“, каза Ибришимов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж