Vida Art Festival очаква своите почитатели

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

За трета поредна година фестивалът превръща Видин в град на изкуствата и творчеството. Входът за всички прояви в рамките на утвърденото вече събитие от културния календар на Общината, е свободен.

 Vida Art Festival ще бъде открит в 11:00 ч. на 20 май (събота) при крепостта „Баба Вида“ с нашумялото шоу с фокуси на Юрий Захариев, станал популярен от телевизионното предаване „България търси талант“. След него специално за децата ще има забавно цирково шоу, а в творческите работилници ще се изработват хвърчила, ще се правят фокуси и ще се учат циркови номера. 

От 19:00 ч. на сцената на Летния театър в крепостта Общинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще представи комедията-протест „Няма да платим“ по Дарио Фо.   Същата вечер в „Кино под звездите“ ще се прожектира разтърсващият кино хит по истинска история „Майка“, чийто режисьор е Зорница София, а в главната роля се превъплъщава Дария Симеонова. 

На 21 май (неделя) програмата започва отново в 11:00 ч. Кукленото представление „Дядо вади ряпа“ на театър „Мале-Мале“ ще зарадва своите малки почитатели. Продължават занимания и творческите работилници.

Първият български вентролог Димитър Иванов – Капитана и българинът от едно време Бай Тъньо, ще са също в нашия град със своето най-добро шоу, за да донесат смях и ни заредят с добро настроение. Началото е 19:00 ч. в Летния театър на „Баба Вида“.

Само месец след официалната му премиера, организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на българския филм-драма „Изкуството да падаш“ с режисьор Орлин Милчев-Атила. В главните роли ще видим Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов. 

И през двата фестивални дни всички желаещи могат да разгледат арт базара на български производители.

Организатори на Vida Art Festival са Община Видин и Event Masters.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж