Видин се сдоби със стена за катерене

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Стена за катерене бе монтирана във видинския квартал „Христо Ботев“. След проведена процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) доставката и монтажът са възложени на компания „Уолтопия“. Стената е с височина до 3 метра и наподобява истинска скала. Носещата конструкция е стоманена и GRP (пластмаса, подсилена със стъклени влакна). Предстои довършване на настилката. Съоръжението е на стойност 53 000 лв.

Припомняме, че Общината премахна старите и неотговарящи на нормативните изисквания детски съоръжения в квартала и на тяхно място бе изграден нов спортен кът. Създадена бе и площадка за стрийт фитнес на открито на стойност 15 000 лв. 

И двете съоръжения са изградени със средства, заложени в капиталовата програма на Общината.

Намеренията на общинското ръководство са тази зона да се облагороди и повече деца и младежи да се възползват от възможностите за спортуване на открито. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж