ВМРО предлага на мястото на МОЧА да бъде изграден монументален комплекс на основателите на българската държава

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Поредната истерия около преместването на Паметника на Съветската армия в центъра на София вероятно ще завърши по същия начин, както досега. Темата е периодично повдигана през годините, има решение на СОС, но до този момент нито една от политическите сили, управлявали София от падането на комунизма до ден днешен, не е предприела сериозни действия в тази насока.

Новата коалиция  в СОС –  ГЕРБ и ПП-ДБ (коалиция МОЧА), разиграва поредния цирк пред софиянци, като целта им е само една: трупане на капитал по време на избори. ДСБ, ГЕРБ и прочие управляват София вече над 30 години почти без опозиция, а паметникът продължава да си стои на мястото. Защо ГЕРБ и ДБ не махнаха този паметник досега? Софиянски, Борисов и Фандъкова имаха цялата власт – общинска, областни управители, парламент, за да махнат този паметник на сервилността към чужди държави. Три десетилетия приказки, приказки, приказки и претенции за „истинска десница“.  

ВМРО е категорична, че Паметникът на Съветската армия – окупатор трябва да бъде премахнат и на негово място да бъде построен монументален комплекс на основателите на българската държава. Това предложение ще бъде внесено от общинските съветници от ВМРО на предстоящата на 9 март сесия на Столичния общински съвет.

Княжевската градина в София трябва да стане място за преклонение и патриотизъм, а не сборище на джендъристи и комунисти.

ВМРО настоява да се действа принципно и да се махнат паметниците на всички окупатори в София. Това означава освен МОЧА да бъде премахната и така наречената Братска могила от Борисовата градина и паметника на бомбардировачите на София пред американското посолство.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж