Володимир Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат", заяви украинският президент

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа на Украйна над руските сили както в най-належащата битка в Източна Украйна, така и във войната като цяло.

“Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия – армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае”, каза той чрез видеовръзка пред студенти от Станфордския университет. “Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света”, посочи той, предаде Асошиейтед прес.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск, предаде БТА.

“Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат”, заяви украинският президент. “Донбас ще бъде украински”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж