Вучич: Прищина иска да изгони сърбите от Косово

Обръщението на Вучич към обществеността дойде след решението на Прищина да премахне сръбските документи и сръбски регистрационни номера на колите и след новия натиск към Белград от страна на международната общност, отбелязва вестник "Вечерне новости"

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря снощи в Белград с пратеника на Европейския съюз за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак, след което заяви на пресконференция, че последните решения на Прищина (за регистрационните номера на колите) са взети с цел да се прогонят сърбите от Косово, съобщи сръбската национална телевизия РТС. Ясно е, че няма диалог и разговори, подчерта Вучич и съобщи, че още една страна е оттеглила признаването на Косово.

Обръщението на Вучич към обществеността дойде след решението на Прищина да премахне сръбските документи и сръбски регистрационни номера на колите и след новия натиск към Белград от страна на международната общност, отбелязва вестник “Вечерне новости”. 

Като президент трябва да кажа, че може би вече няма накъде да вървим. Десет години се борим да намерим компромисно решение, но компромис никой не иска, само гледат как да прогонят нашия народ, подчерта Вучич. Той добави, че отговорът на Белград ще бъде хладнокръвен. Няма да предприемаме никакви военни акции и молим да не пипат нашия народ и да не отнемат неговото имущество, заяви Вучич.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж