Вучич: Сърбия ще продължи да води суверенна политика, докато може

Президентът на Сърбия е договорил с Владимир Путин нов тригодишен договор за доставка на природен газ

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Сърбия ще продължи да провежда суверенна политика и да отказва да въвежда санкции против Русия, докато може, заяви сръбският президент Александър Вучич пред журналисти в Белград.

Подложени сме на натиск всеки ден, никак не е лесно да водим самостоятелна и независима политика, посочи той. 

Докато можем да издържим ще водим независима и суверенна политика, не е лесно да го кажем, но това не бе лесно и преди 90 дни.

И след 90-те дни обаче успяхме да запазим позицията, която заехме от първия ден на началото на конфликта в Украйна, каза Вучич, цитиран от ТАСС.

По-рано вчера президентът на Сърбия заяви, че е договорил нов тригодишен договор за доставка на природен газ в телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин, предаде агенция Ройтерс.

„Не мога да говоря сега за цена, всички детайли ще бъдат договорени с „Газпром“, е заявил Вучич пред журналисти. 

Сърбия се е споразумяла с Путин цената на природния газ да бъде обвързана с цената на петрола. 

Десетгодишният договор на Сърбия с „Газпром“ изтича на 31 май. 

Вучич и Путин са обсъдили увеличаването на капацитета за съхранение на природен газ в балканските държави. 

„Путин ми каза да му се обадя, ако почувствам, че има още нещо, което трябва да бъде обсъдено“, е заявил пред репортери Вучич, който е най-близкият съюзник на  Путин в Европа, допълва БТА. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж