Warner Bros. Discovery ще излъчи на живо Световното първенство по лека атлетика в Будапеща през 2023 г.

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Warner Bros. Discovery придоби правата за излъчване на Световнто първенство по лека атлетика в 45 европейски страни

Милиони фенове на леката атлетика ще получат възможността да видят любимите си спортисти в действие една година преди Олимпийските игри в Париж. Warner Bros. Discovery придоби правата за една от най-очакваните надпревари в този спорт – Световното първенство, което през 2023 г. ще се проведе в Будапеща.

Warner Bros. Discovery постигна споразумение със собствениците на глобалните права за излъчване на турнирите на Световната федерация по лека атлетика – Eurovision Sport и ESPN, за излъчване на осемдневния турнир в ефира на Eurosport 1 и Eurosport 2, както и по Eurosport App и discovery +**. Правата ще бъдат неекзклузивни и ще бъдат валидни за 45 страни в Европа*.

Warner Bros. Discovery ще продължи да разказва на феновете най-интригуващите истории от света на леката атлетика, а световният рекордьор по овчарски скок Армандас Дуплантис, олимпийският шампион на 400 м. бягане с препятствия Карстен Вархолм и ямайските звезди в спринта на Шерика Джаксън, Шели-Ан Фрейзър-Прайс и Илейн Томпсън-Хера са само част от звездите, които ще видим на пистата в Будапеща.

Световното първенство по лека атлетика ще се проведе в Националния лекоатлетически център в Будапеща от 19 до 27 август 2023 г. Това е първият случай, в който състезанието ще се състои на територията на Централна Европа. Eurovision Sport и ESPN са притежатели и дистрибутори на медийните права на турнира за териториите на Европа и Африка за 2023 г.

През октомври Eurosport Франция започна телевизионният път към Олимпийските игри в Париж с поредицата „Mon Olimpique Paris”, която ще се излъчва веднъж месечно до началото на Игрите през юли 2024 г. В нея ще бъдат разказани историите на най-именитите френски лекоатлети, подготвящи се да щурмуват олимпийския връх на родна земя.

„Много сме горди от факта, че сме доверен партньор на световните федерации в толкова много спортове. Чрез каналите и платформите на Warner Bros. Discovery притежаваме несравнима способност да достигаме до многобройна международна аудитория, предлагайки на феновете множество начини да се доближат до любимия си спорт.“, сподели Троян Пайло, вицепрезидент на отдел „Спортни права и синдикати“ в Warner Bros. Discovery. „Амбицията ни е целогодишно да разказваме историите на най-великите лекоатлети, включително тяхното пътуване към Световното първенство и Олимпийските игри. Много сме щастливи, че ще използваме експертизата си в това отношение, за да привлечем още по-голям интерес към Световното първенство по лека атлетика, помагайки този прекрасен спорт да достигне до възможно най-голям брой фенове в месеците преди Олимпийските игри в Париж през 2024.“.

От своя страна, Себастиан Коу, президент на Световната федерация по лека атлетика, заяви: „Много съм щастлив да првиетствам отново Warner Bros. Discovery сред медийните партньори на Световното първенство по лека атлетика. Eurosport има дългогодишна традиция на качествено отразяване на най-големите надпревари в нашия спорт и се радвам, че медията отново ще даде на феновете още повече възможности да се насладят на всеки момент от Световното първенство в Будапеща през 2023 г. Не се съмнявам, че това споразумение ще ни помогне да повишим глобалната популярност на леката атлетика.“.

* Споразумението изключва страните от Скандинавския регион – Дания, Норвегия, Швеция и Финландия.

** Излъчването по discovery+ ще бъде налично на териториите на Австрия, Италия, Нидерландия, Германия, Обединеното кралство и Ирландия.

Повече за Warner Bros. Discovery Sports:

Warner Bros. Discovery Sports Europe обединява портфолиото от спортни марки, канали и платформи на Discovery. Месечно достига до 130 милиона зрители месечно, приобщавайки все повече фенове на спорта в над 200 държави по света, предоставяйки съдържание на над 20 езика по своите платформи, където аудиторията има достъп до безплатно съдържание, платено ТВ съсдържание, стрийминг, онлайн и съдържание по социалните медии. Warner Bros. Discovery Sports Europe включва едни от най-обичаните спортни медии, като Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), Golf Digest и GOLFTV powered by PGA TOUR, както и спортни програма и съдържание по discovery+ и безплатните ТВ мрежи на Discovery. Всички те докосват публиката до най-великите спортни събити в света, като Домът на Олимпийските игри в Европа, турнирите от Големия шлем по тенис, вело Гранд турнирите и над 600 колоездачни излъчвания в годината, PGA TOUR, ABB FIA Formula E World Championship и FIA eTouring Car World Cup, както и всички най-значителни зимни спортове като Световното първенство и Световната купа. Warner Bros. Discovery Sports Europe затваря 360-градусовия цикъл на спортно съдържание, благодарение и на своето подразделение за събитиен мениджмънт и промотиране на съдържание, Discovery Sports Events.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж