waR|Raw Faces – първата пърформанс-инсталация

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Танцьори с премиера на сцената на Yalta Art Room

waR|Raw Faces – първата пърформанс-инсталация с показ на 12 февруари от 19,30ч. 

След премиерата на „Леонс и Лена“ от Бюхнер, на „Списъци“ на Марион Дърова и „Верижна катастрофа“ на театър „Зонг“, премиерите в Yalta Art Room продължават и през февруари. Този път екипът е заложил на нещо различно – пърформанс-инсталация със заглавие – waR|Raw Faces. Неговите създатели са част от танцовата формация „Стрийм Денс“ в лицето на Филип Миланов (автор), асистент-хореограф – Ангелина Гаврилова и участват артистите Елизабет Якимова, Марина Попова, Валери Миленков и Румен Михайлов. Премиерата е на 12 февруари от 19.30ч. на сцената на независимото пространство за култура – Yalta Art Room.

„Манипулации, игри, измислици, контрол, материя, зависимост и още нещо.

waR|Raw Faces е пърформанс-инсталация за началото след края, в която зрителя взема активно участие. Той създава, движи, контролира, наблюдава и изпълнява.

Отправна точка за създаването на waR|Raw Faces е войната като сблъсък между воля и зависимост. Пърформанс-инсталацията създава фикционална среда на съществуване, в която инициативата диктува развитието.

Събитието не е подходящо за лица под 12-годишна възраст и такива страдащи от клаустрофобия или фоточувствителна епилепсия.

Местата за зрители са ораничени.“ – споделят от екипа на спектакъла.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на Културата и Национален фонд „Култура“.

Пърформанс-инсталация

Автор: Филип Миланов
Музика: Станислав Генадиев
Костюми: Даниела Николчова
Асистент-хореограф: Ангелина Гаврилова
Консултант: Майя Петрова
Участват: Елизабет Якимова, Марина Попова, Валери Миленков и Румен Михайлов

Творчески екип:

Филип Миланов завършва „Театър на движението“ в НАТФИЗ в класа на доц. д-р Александър Илиев. Той е част от трупата на Балет „Арабеск“, както и съвременен танцов изпълнител на свободна практика. От 2012 насам участва в проекти на Танцова компания „Дерида“, както и в други независими творчески проекти. Като хореограф дебютира през 2014, спечелвайки Международен конкурс за съвременна хореография на българска музика на името на Маргарита Арнаудова. През 2015 печели Икар за съвременен танц и пърформанс. Има осъществени над 10 авторски проекта. Хореограф е и в няколко театрални постановки, също така е работил като хореограф за Балет „Арабеск“, Държавна опера – Русе, Държавна опера – Стара Загора, Държавна опера – Пловдив, ТМПЦ – Варна и др. 

Марина Попова е танцьор и преподавател в сферата  на съвременния танц.  Професионалният си опит добива в трупата на Балет „Арабеск“,  където танцува 14 години. Там се среща с хореографа Филип Миланов, с когото продължават работа извън трупата. Марина е част от Танцова компания „Стрийм Денс“ от 2018.

Елизабет Якимова, на 25 години. Завършва средното си образование в Национално училище за танцово изкуство, специалност „Модерен танц” през 2016. Същата година става част от трупата на Балет „Арабеск”. Като независим артист, през 2017 става част и от „Стрийм Денс“. През 2021 завършва бакалавърска степен „Балетна педагогика” в НМА „Панчо Владигеров”. През 2022 завършва  магистърска степен по същата специалност.

Валери Миленков е съвременен танцов изпълнител и съосновател на танцова компания „Стрийм Денс“. През 2007 завършва Национално училище за танцово изкуство със специалност Класически танц. Той също така е и част от трупата на Балет „Арабеск“.

Румен Михайлов е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2019 със спец. Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. д-р. Атанас Атанасов. От 2020 е част от трупата на ДТ „Невена Коканова”, Ямбол. Румен е един от съоснователите на независимите културни организации- Сдружение „Клас 5х5” и Фондация „Хюмили Арт”, с които успешно реализира театрални представления, обучителни семинари, драматургични четения и уъркшопи. 

Станислав Генадиев е съвременен танцов изпълнител, хореограф и автор на музика. Той завършва НУТИ със специалност класически танц. Носител е на награди Икар за дебют и Икар за съвременен танц и пърформанс. Създава музика за множество танцови и театрални проекти.Даниела Николчова е сценограф и костюмограф. Завършила е сценография, а в момента е докторант в НАТФИЗ, където и води лекции. Работи като сценограф в много театрални постановки в театрите в страната, както и за независими театрални и танцови постановки.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж