Ямбол е готов да посрещне своя празник с концерти и изненади за малки и големи

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Световноизвестният цигулар Васко Василев, Николина и Мария Чакърдъкови, легендарната група „Диана Експрес“, „Джуниър Бенд“ – детският духов оркестър на Средно училище Емилиян Станев“ – Велико Търново, са сред изпълнителите, които ще гостуват в Ямбол, част от богатата програма по повод празника на града – Свети Дух, 5 юни.

Община Ямбол е подготвила разнообразни събития за всички възрасти, които ще се проведат в дните от 29 май до 17 юни.

Празничните дни започват с Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“. Много изненади очакват най-малките жители на града по случай Международния ден на детето – представление от детските градини, театър, танци, сапунени балони, игри с кака Жени, „Балониада“ и куклени артисти в Градския парк. Детският духов оркестър „Джуниър бенд“ ще поздрави малчуганите от сцената до фонтана, а вечерта ще завърши с „Магичното шоу на Дани Белев“.

На 3 и 4 юни, събота и неделя, събитията ще продължат край Средновековната ямболска крепост. Там ще можете да видите интерактивен исторически спектакъл, посветен на 650-годишнината от героичната отбрана на крепостта, с участието на колектив от български и сръбски възстановчици. На реенакторската проява ще бъде представена културата и начина на обличане на средновековните българи и техните съседи, както и техните бойни умения. В програмата е включена и демонстрация на средновековните бойци. Вечерта на 3 юни ще завърши с концерт на любимата рокгрупа „Диана Експрес“, водена от големия български композитор и музикант Митко Щерев, роден в Ямбол и обявен за най-добрия композитор на филмова музика за 20 век.

На 4 юни ще имате възможност да се насладите на концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили на България пред Безистена, след което на сцената пред Община Ямбол Деси Добрева и световноизвестният цигулар Васко Василев ще ви завладеят с музикални изпълнения.

Денят на Ямбол – 5 юни, ще започне с празнична Света литургия в Православния храм „Света Троица“ и ритуал за издигане на националното знаме. По традиция ще се проведе и тържествена сесия на Общински съвет – Ямбол, на която ще бъдат връчени наградите за Деня на Ямбол. Традиционният събор „Света троица“ в квартал „Каргон“ ще събере жителите на града на обяд.

Празничният ден ще продължи с традиционната изложба „Светлината“ в Художествената галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. Тази година специален гост ще бъде художникът Тодор Янков. Вечерта ще завърши с концерт на Николина и Мария Чакърдъкови, чиито песни ще бъдат съпроводени от Неврокопския танцов ансамбъл и празнична заря.

За всички любители на киното под звездите, програмата включва автокино, което ще се проведе на паркинга между магазините „Практикер“ и „Технополис“. Зрителите ще имат възможност да гледат един от най-новите български филми – „Игра на доверие“.

На 10 и 11 юни, събота и неделя, в Градски парк ще се проведе Ролерфест, а на 11 юни Йълдъз Ибрахимова ще пристигне в града за концерт с Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол.

Празничните дни ще бъдат обогатени и с XXVI Театрални празници „Невена Коканова“.

Всички събития и техните начални часове може да видите тук:

https://yambol.bg/denyat-yambol-2023

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж