За 60-и път Щафетна обиколка на Радио Варна

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Навръх националния празник Радио Варна ще отбележи своеобразен юбилей.  За 60-и път екипът на медията организира Щафетната обиколка, посветена на 3 Март. Това е най-голямата аматьорска проява в региона, както и с най-дълга история. Интересен факт е, че само веднъж от 1962 г. насам  обиколката не се е състояла, въпреки че десетина атлети са дошли за бягането. Причината – неистов студ по Черноморието и заледено трасе. 

През последните години Радио Варна ежегодно въвежда нов елемент в надпреварата. След като през 2017 г. успя да я възстанови в първоначалния й вид, добавяйки щафети в плуването и колоезденето, през тази в многобоя ще се включат и катерачите. Стартът в тази надпревара ще бъде от 10 часа, в зала “Владислав” на спортен комплекс “Черно море”. Нещо повече – клуб “Варнаклайминг” се включва със специално създадена за случая катераческа щафета със собствен регламент.

В 11.00 ч на плувен комплекс „Приморски“ ще бъде даден стартът на 6-та щафета по плуване. Лекоатлетите ще стартират в 12.00 ч. след официалното откриване на проявата пред сградата на Радио Варна. Около 13.30 ч се очаква стартът и за колоездачите. Тази част от Щафетата вече е включена и в националния календар на Българската федерация по колоездене. 

В 60-годишната история на щафетната обиколка на Радио Варна интересът към нея става все по-голям. През миналата година в надпреварата се включиха над 350 спортисти, основно аматьори и ученици – спортисти. Някои от децата идват специално за състезанието от малките общини на Варненска област. Тази година на старта изявиха желание да застанат и хора с физически проблеми, на инвалидни колички, както и трениращи канго джъмпс.  

За кръглата годишнина на Щафетната обиколка на Радио Варна, посветена на националния ни празник,  са изработени специални юбилейни медали. По традиция награди ще получат и най-възрастният и най-малкият  участник. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж