За първи път Street Music Fest качва на сцената уличното изкуство

От 19 до 21 май 2023 г. (петък, събота и неделя) на площад „Славейков“ ще се проведе първият фестивал на улична градската култура!

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

За първи път в София ще се проведе фестивал на уличните музиканти! Хората, които придават колорит и радост на нашия град, ще бъдат обединени в цветен и весел форум, който ще събере на едно място музика, стрийт арт, фотография, цирково изкуство, танцови и театрални изпълнения и много други забавления от туптящото сърце на града – улицата!


Колоритът на София – любимата дама с цигулката, чудесният господин с акордеона, супер талантливите брейк танцьори, романтичния саксофонист, зашеметяващите циркови артисти, вдъхновяващите хлапета с графити картините – тези незаменими персонажи от градските ни разходки не само ще се съберат на едно място, а ще имат и своята заслужена сцена на площад „Славейков“!


В рамките на три дни те ще представят своето изкуство и ще получат заслуженото признание и овации за своята работа!


Sofia Graffiti Tour, които са партньори на фестивала, ще организират обиколка из града, която ще включва всички емблематични улични произведения на изкуството в София, както и изложба на място с творбите на 5-има изтъкнати улични артисти.
Иван Шишиев от Етюдите на София ще води мастър клас по улична фотография и изложба на негови снимки, уловили пулса на града.


Разбира се тук ще бъдат и танцьорите, циркови и театрални изпълнения, много яки изложители на градско приложно изкуство. И за още по-голямо удоволствие ще приветстваме и „творбите“ най-добрите в изкуството на уличната храна и напитките.
Ще бъде пъстро и забавно за всички.


Очаквайте и пълна програма на събитието, с анонс на участници по дни.

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Столична община – Столична програма “Култура”.

Street Music Fest e запазена марка и се организира от Mish Mash Fest – фестивал на таланта и добрия вкус, който вече 7 години задава стандарти в хендмейд базарите в България.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж