Задържаха 26-годишен за незаконно транспортиране на 23-ма мигранти от Афганистан

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Районна прокуратура – Самоков привлече към наказателна отговорност и задържа водач, незаконно транспортирал мигранти по автомагистрала „Тракия“

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се водят действия по разследване по досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 и по чл. 270, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че около 04,20 ч. на 28.09.2022 г. полицейските служители получили сигнал за автомобил, превозващ мигранти в нарушение на закона.

Превозното средство, м. „Ивеко“, било установено при преминаване с висока скорост в района на тунел „Траянови врата“. Водачът не спрял за извършване проверка, въпреки пуснатите звуков и светлинен сигнал на автомобила на органа на реда.

Шофирайки по направление към София, той изскочил в движение от колата и побягнал. Бил настигнат от полицаите. Оказал съпротива при задържането му и не изпълнил устното им разпореждане да спре.

Междувременно изоставеният от него автомобил се ударил в мантинелата.

В него са били открити 23 лица от мъжки пол. Чуждестранните граждани от Афганистан без документи за самоличност били заключени в товарния отсек на превозното средство.

Самоличността на водача е установена – 26-годишният С.И. от гр. Бургас.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен в качеството на обвиняем за извършените от него престъпни деяния – противозаконно подпомагане на чужденци с цел имотна облага да преминават през територията на страната, осуетяване на полицейска проверка и оказване на съпротива на органа на реда.

Обвиняемият С.И. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж