Задържаха двама младежи проявили жестокост към куче

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две момчета на 17 и на 14 години, проявили жестокост към куче. 

На 05.03.2023 г. в кв. „Христо Ботев“ в  гр. София, обвиняемият А.С. и П.С. като непълнолетни, но разбиращи свойството и значението на извършеното, причинили на животното трайно увреждане, използвайки макетен нож. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ в размер от 1 до 3 години и „глоба“ в размер от 2000 до 5000 лева. 

А.С. и П.С. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж